nedelja, 19. avgust 2012

Kako nakupovati v trgovini IKEA?

Parikiršče:
Ikejini centri nudijo pokrita parkirišča in parkirišča na prostem. Obojih je dovolj in so brezplačna.

Vhod:
Ob vhodu se nahaja bankomat in v pritličju sanitarni prostori (sanitarije se nahajajo še v restavraciji in blizu zelenega kotička -Angolo verde). Odvečno garderobo lahko shranite v omarice za garderobo nasproti sanitarij takoj ob vhodu (podobno kot omarice na kopališčih, kjer vzameš ključ).  V trgovini lahko uporabljate katalog IKEA na posodo (rumene platnice), za pomoč pri nakupih. Izvod kataloga IKEA za domov lahko vzamete na pultu Pomoč kupcem ali ga lnaročite na spletni strani.Že ob vhodu se znajdete pred čarobnim gozdom Småland, igriščem za otroke, na katere pazi osebje. Medtem ko se otroci zabavajo, lahko mirno nadaljujete svoj sprehod po trgovini.

Ogled ponudbe:
Pohištveni salon se nahaja v 1. nadstropju, kjer lahko najdete veliko zamisli in namigov, ki vam bodo omogočili prosto izbiro opremljevalnih rešitev za vaše potrebe. V seznam nakupov lahko vpišete kodo proizvodov, ki vas zanimajo in jih kasneje vzamete na voziček v Pohištvenem self-service. Svinčnik, meter in list za seznam nakupov lahko najdete na vseh razstavnih prostorih.

Nakupi:
V pritličju vas pričakuje tržnica z opremnimi elementi, dekorativnimi dodatki, tekstilom, svetilkami in originalnimi zamislimi za ves dom. Lahko jih položite v voziček, ki ga najdete takoj, ko stopite s stopnic.
Med obiskom pohištvenega salona (zgornje nadstropje) lahko uporabite rumen voziček z rumeno torbo. Večji vozički so na voljo v spodnjem nadstropju, na vhodu v oddelek Dekorativni dodatki (Complementi d'arredo). Ravni vozički za večje kose se nahajajo na začetku samopostrežnega pohištvenega oddelka.
Pohištveni self-service se nahaja v spodnji etaži kjer v samopostrežnem oddelku prevzamete izdelke kar s polic. Številni izdelki so že pakirani v udobne, ploske pakete, tako da jih zlahka prepelješ do blagajne na vozičkih.


Blagajne:

Blagajne so blizu izhoda, po samopostrežnem pohištvenem oddelku (Self Service mobili), kjer prevzameš svoje pohištvo.

Hrana in pijača:
Za blagajnami te pričakujeta bistro in švedski kotiček s svojimi nordijskimi specialitetami: lososom, vodko in ingverjevimi keksi, ki jih lahko vzameš s seboj domov
Znotraj Ikeje je tudi restavracija, ki nudi italijanske/avstrijske in švedske specialitete. Kratek premor s kavo in prigrizkom pa si lahko privoščite v baru.

Menjava blaga:
Če si premislite glede nakupa ga vrnite v trgovino z računom, izdelkom in originalno embalažo. Možnost vračila velja za vse z izjemo blaga iz posebno ugodne ponudbe, rastlin, tkanin na meter in artiklov po meri.  Blago vrnete levo od blagajn Pomoč kupcem (vzamete si listek za vrstni red). Dobili boste dobropis na posebno Ikejino kartico.
- ITALIJA - 30 dni oz.180 dni s kartico IKEA FAMILY
- AVSTRIJA   - 2 meseca oz. kadarkoli s kartico IKEA FAMILY

nedelja, 12. avgust 2012

Kartica IKEA FAMILY in IKEA FAMILY paycard

Kartica IKEA FAMILY 
Je brezplačna in zanjo lahko zaprosiš z vnosom svojih podatkov na več mestih znotraj trgovine IKEA: na vhodu, na prodajni točki IKEA FAMILY, v bližini blagajn, na pultu Obročno plačevanje. Kupci s stalnim bivališčem v tujini se lahko včlanijo na točki FAMILY in na pultu Obročno plačevanje. Včlaniš se lahko tudi preko spleta na tej povezavi.

Brezplačna kartica, ki nudi dostop v svet ugodnosti:

- Vsak mesec posebne ponudbe na izdelkih in storitvah v trgovini IKEA
- Posebne cene za izdelke iz sortimenta IKEA FAMILY
- Posebne ponudbe v restavraciji in v švedskem kotičku
- ITALIJA - 180 dni namesto 30, da si premisliš glede svojega nakupa
- AVSTRIJA - 2 meseca namesto 30 dni, da si premisliš glede svojega nakupa. Pogoj je, da izdelki še niso bili uporabljeni in da so v originalni embalaži. Menjava blaga ne velja za delovne plošče narejene po meri, rastline živila in znižane izdelke.
- Znižana cena za najem kombija
- Skupnost in newsletter
- Seminarji o opremljanju, prireditve in dejavnosti v trgovini
- Ekskluzivni dogovori z našimi partnerji
- Brošurica s posebnimi ponudbami IKEA FAMILY NOW
brezplačno na tvoj dom in v trgovini
- Brezplačna švedska kava vsak dan

Vpišeš se lahko neposredno na spletu (spodna povezava) ali pa v trgovini pri naših kioskih. Ne pozabi vstaviti magnetne kartice v čitalnik na blagajni, da boš lahko izkoristil vse prednosti!

IKEA FAMILY paycard
Plačilna kartica IKEA FAMILY Paycard je brezplačna in z njo lahko fleksibilno plačuješ svoje nakupe brez gotovine: in sicer, kakor želiš – brez obresti do 1. v mesecu, na obroke s prilagodljivo obrestno mero ali s financiranjem s fiksno obrestno mero.

Za IKEA FAMILY paycard potrebuješ:
-navadno IKEA FAMILY kartico
-bančno kartico
-osebni dokument
-izpisek od delodajalca -o prilivih na račun (star do 3 mesece)
-izpolniti je potrebno vprašalnik.

Nekateri uporabniki iz Slovenije opozarjajo, da med državami prihaja do zamud plačila in obveščanja o plačilih, zato Ikea zaračunava opomina na zamujene obroke.